Voorthuizen (NL) - MFA De Eng

In Voorthuizen (gemeente Barneveld) is een nieuw huis gebouwd. Een huis waar iedereen uit Voorthuizen (en daarbuiten) welkom is, met vele gebruikers variërend van muziekverenigingen en sportverenigingen tot allerlei culturele groepen. Ook de kerkgemeente Life Voorthuizen maakt gebruik van het gebouw.

Het gebouw bestaat uit een grote sporthal (op te delen in drie delen) met alle faciliteiten, een buurthuis met podium en verschillende zalen, een bibliotheek, een tweetal muziekoefenruimten, een bowlingbaan, een jongerenruimte en diverse andere ruimten en is in 2020 opgeleverd.

De sporthal voldoet vanuit akoestisch oogpunt niet alleen aan alle eisen die NOC*NSF stelt, maar ook aan de gebruikerswensen van Life Voorthuizen die op zondag de gehele sporthal vult. Speciaal voor (en door) Life is een groot ophijsbaar podium geconstrueerd, waarin alle audiotechniek (line-arrays, subwoofers) is verwerkt conform het akoestisch advies en veel bijbehorend constructiewerk. Gaat het podium naar beneden, dan is snel alle audio beschikbaar voor diensten en bijeenkomsten. Wordt het opgetakeld, dan vouwt alles weer samen en is het geheel buiten bereik van ballen. Een knap staaltje techniek wat zo'n zaal echt multifunctioneel maakt!

Ook de andere ruimten zijn akoesisch zo gemaakt dat ze het doel ondersteunen: op een prettige wijze samenkomen in het huis van Voorthuizen.

3D visualisaties: BCT Architecten

  • Uitvoering: 05-05-2021

Bekijk meer foto's van "Voorthuizen (NL) - MFA De Eng"

Klik op onderstaande foto voor een vergroting