De Herengrachtkerk in Leiden is recent gerenoveerd en heringericht. Hierbij moest de heersende goede kwaliteit voor muziek (orgelspel, koor- en gemeentezang) behouden blijven en de kwaliteit van versterkte muziek (bands, combo’s) en de spraakoverdracht sterk worden verbeterd.

Er zijn weinig restauraties en herinrichtingen die zo snel na het adviesrapport zijn gerealiseerd als hier. Het rapport met de nodige voorzieningen om de doelen te realiseren werd eind 2020 aangeleverd en direct omgezet in materialen, waarbij ik in juli 2021 de onderstaande foto’s van Matude BV toegestuurd kreeg van de situatie na uitvoering van de werkzaamheden.

Wanneer akoestisch absorberende voorzieningen in hout moeten worden uitgevoerd, kom je vaak op geperforeerde panelen uit. In deze kerk zie je dat door toepassing van microgeperforeerde panelen de gaatjes op enige afstand al niet echt waarneembaar zijn en de hout(fineer)structuur in stand blijft. Dit geeft veel mogelijkheden in design bij de nodige geluidabsorberende eigenschappen, waarbij de Herengrachtkerk een voorbeeld vormt.

De foto’s zijn gemaakt door Boudewijn Boer - Photos by Bo.

Wilt u de kerk ook met 360 graden foto bekijken, dan kan dat hier: 

  • Uitvoering: 16-11-2021

Bekijk meer foto's van "Leiden (NL) - Herengrachtkerk"

Klik op onderstaande foto voor een vergroting