Pon heeft eind 2019 MOVE (The house of mobility) geopend. MOVE is gevestigd in de voormalige Citroen-garage naast het Olympisch Stadion (The Olympic 1931) in Amsterdam. Pon is bekend als importeur van onder andere de automerken Volkswagen, Audi, Lamborghini, Bentley, Porsche en enige andere merken. Minder bekend is dat Pon maar liefst 13.000 medewerkers heeft, verspreid over 30 landen en wereldwijd actief is op verschillende mobiliteitsproducten, diensten en oplossingen. Zo kan je naast industriële machines ook denken aan fietsen en slimme mobiliteitsoplossingen.

MOVE heeft als ondertitel 'Exciting views on mobility'. Het is een mobility Experience waar je terecht kan voor een interactieve kennismaking met onder andere prototypes van zelfrijdende voertuigen, beleving van (e)-bikes, auto's op zonneenergie en natuurlijk de wereld van exclusieve merken als Bentley, Lamborghini en Porsche. Uiteraard ontbreekt zeer goede gastronomie niet en zijn er in het pand 2 restaurants gevestigd.

Voor MOVE heb ik de akoestiek onderzocht voor ruimten op alle bouwlagen. De meest in het oog springende ruimte is de Event Space (over twee bouwlagen) waar de evenementen en shows zoals de introductie van nieuwe automodellen plaatsvinden. Hierbij moet de show perfect overkomen, wat gebeurt middels specifiek voor deze ruimte ontwikkelde passieve akoestiek en een geluidinstallatie met stevige line-arrays inclusief gevlogen subwoofers van Meyer Sound. Uiteraard zijn ook de grote expositieruimten, kantoren en restaurants bekeken.

  • Uitvoering: 07-04-2021

Bekijk meer foto's van "Amsterdam (NL) - MOVE Amsterdam"

Klik op onderstaande foto voor een vergroting