Rotterdam - Het Podium (HNI)

Het Nieuwe Instituut presenteert met veel trots het initiatief voor Het Podium: een indrukwekkend platform op het dak van het instituut. De opvallend roze installatie met imposante buitentrap is ontworpen door architectenbureau MVRDV en een verlengstuk van de tentoonstelling MVRDVHNI: The Living Archive of a Studio. Het Podium is geopend van 1 juni tot en met 17 augustus 2022 en biedt een unieke kans om architectuur, de stad, het Museumpark en het instituut vanuit een geheel nieuw perspectief te ervaren.

Het platform is gebouwd op een hoogte van 29 meter en biedt 600 m2 aan multifunctionele ruimte met uitzicht op de stad. In de zomer van 2022 is het Podium het hart van de Rotterdam Architectuurmaand. Daarnaast wordt het Podium gebruikt voor verschillende muzikale activiteiten, waaronder Motel Mozaïque, het North Sea Jazz Festival, Operator, Roffa Mon Amour en het Rotterdams Philharmonie Orkest. Bij deze activiteiten is geluidskwaliteit op het platform en zo weinig mogelijk geluid buiten het platform van groot belang om de combinatie van een mooie muzikaal evenement met het zo goed mogelijk beschermen van omliggende woningen en het naastgelegen ziekenhuis te kunnen maken.

Het geluid wordt hierbij zo optimaal mogelijk gestuurd en afgeschermd zodat deze evenementen mogelijk zijn. Als voorbereiding hiervoor zijn metingen en veel rekensessies doorgevoerd waarin het platform en de geluidinstallaties met de gehele directe omgeving in een 3D rekenmodel zijn gesimuleerd. Goed om vast te kunnen stellen dat de nauwkeurigheid van metingen (door de technici van HNI zelf uitgevoerd) en berekeningen binnen een marge van 1 dB liggen!

Meer informatie: website MVRDV

Foto's: Ossip van Duivenbode via MVRDV

  • Uitvoering: 01-07-2022

Bekijk meer foto's van "Rotterdam - Het Podium (HNI)"

Klik op onderstaande foto voor een vergroting